Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Koelband Red Western

€ 5,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Meten is weten! Voorkom teleurstellingen en onnodig heen en weer sturen. Meet de nekomvang van uw hond correct op.
(De nekomvang meet u strak gemeten om de hals van de hond)

 

Wat is een koelband?

Een koelband is een verkoelende band, die u door middel van klittenband om de hals van uw hond kan doen en gevuld is met een speciaal ontwikkelde koelgel.

Koelband Red Western behoudt zijn verkoelende eigenschappen tussen de 2 en 5 dagen, afhankelijk van de buitentemperatuur en kan keer op keer gebruikt en geladen worden.

Waarom een koelband? 

Deze koelbanden zijn speciaal bedoeld om uw hond zo koel mogelijk te houden bij hoge temperaturen.

Het is een katoenen halsband waarin speciaal ontwikkelde HydroQuartz/koelkristallen verwerkt zijn, die een verkoelende werking hebben. Koelbanden koelen de nek van de hond en daardoor ook de slagaderen die dicht aan de oppervlakte van de huid liggen. Het bloed dat door de aderen stroomt komt langs de koelhalsband en daardoor koelt het bloed af. Het verkoelde bloed stroomt weer verder door het lichaam waardoor het lichaam afkoelt, hetzelfde effect als het houden van polsen onder stromend koud water voor snelle verkoeling!

Wat heeft u nodig om de koelband te activeren?

Leidingwater en een bak waarin u de koelband onder kunt dompelen.

U dompelt de band onder in leidingwater en zo worden de HydroQuartz/koelkristallen binnen enkele minuten geactiveerd tot een actief verkoelende gel. De band zal na het activeren niet ijskoud aanvoelen, dat is voor de hond namelijk een bijzonder onprettig gevoel. De verkoelende gel absorbeert de lichaamswarmte van de hond en stoot deze af door verdamping. Zo is directe en continue verkoeling mogelijk.

In iedere koelband zit een etiket waarin staat hoe lang u de band in het water dient te houden en hoe dik de band maximaal mag worden.

Let op koelbanden kunnen overladen worden! 

  • De koelbanden zijn leverbaar in diverse kleuren en maten
  • Dit koelproduct wordt geleverd met een uitgebreide gebruiksaanwijzing.
  • Op veiligheid getest in Duitse en Amerikaanse laboratoria.
  • Niet getest op proefdieren.

Ook interessant

€ 5,95

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven. Bekijk ons privacy beleid