Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Koelband Royal Blue

€ 6,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving


Meten is weten! Voorkom teleurstellingen en onnodig heen en weer sturen. Meet de nekomvang van uw hond correct op.
(De nekomvang meet u strak gemeten om de hals van de hond)

Koelkristallen hebben de eigenschap zich vol te kunnen zuigen met water, tot wel 200 keer hun begingrootte. De koelhalsband dient te worden ondergedompeld in koud water, en moet daar ongeveer 10 minuten in blijven liggen. Als de kristallen zijn volgezogen met water houden ze de koelte van het water vast. Een volgezogen koelhalsband behoudt zijn verkoelende eigenschappen tussen de 2 - 10 dagen, afhankelijk van de warmte buiten waardoor de kristallen hun water laten verdampen. De koelhalsband kan keer op keer gebruikt worden. Om de koelhalsband snel koud te laten worden kan hij even in de vriezer of koelkast worden gelegd. Ondanks dat de koelhalsband zich volzuigt met water voelt hij een uurtje na het inweken helemaal droog aan. De koelhalsband koelt de nek van de hond en daardoor ook de slagaderen die dicht aan de oppervlakte van de huid liggen. Het bloed dat door de aderen van de hond stroomt komt langs de koelhalsband en daardoor koelt het bloed af. Het verkoelde bloed stroomt weer verder door het lichaam waardoor het lichaam afkoelt, hetzelfde effect als het houden van polsen onder stromend koud water voor snelle verkoeling !


Koelproducten worden aanbevolen door dierenartsen over de hele wereld.

Waarom hebben honden koelproducten nodig?

Honden hebben bijna geen zweetklieren. Ze kunnen hun lichaamstemperatuur alleen reguleren door te hijgen of door te zweten via hun voetkussentjes. Een hond kan op deze manier echter maar een klein deel van zijn overtollige lichaamswarmte kwijt. Daarom zijn honden gevoelig voor hitteberoerte, wat kan leiden tot blijvende schade aan organen, een coma of in ernstige gevallen zelfs de dood.

 

Ook interessant

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren en om de website naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven. Bekijk ons privacy beleid